دیابت چیست؟

دیابت بیماری است که در آن گلوکز خون بالا می رود و انسولین موجود در بدن قادر نیست مقدار قند خون را کنترل نماید. انسولین ، هورمونی است که توسط لوزالمعده یا همان پانکراس ترشح می شود و وطیفه کاهش قند خون را بر عهده دارد. افرادی که مبتلا به بیماری دیابت هستند در واقع مقدار انسولینی که در بدن آن ها تولید می شود کافی نیست و نمی تواند مقدار گلوکز خون را کاهش دهد.مقدار قند خون در بدن مسئله ی مهمی است و بالا بودن آن منجر به آسیب رسیدن به قلب و عروق ، چشم ها ، سیستم اعصاب و همچنین کلیه ها می شود، که بسیار می تواند برای سلامتی انسان خطرناک باشد.

به طور کلی دیابت به ۳ دسته مهم تقسیم می شود. دیابت نوع ۱ ، دیابت نوع ۲ و دیابت حاملگی.

دیابت نوع ۱ ، نوعی از دیابت است که در آن بنا بر عواملی تولید انسولین در پانکراس متوقف می شود، به همین دلیل مقدار قند خون بالا رفته و بدن نیاز به انسولین دارد. به همین دلیل فرد باید روزانه انسولین تزریق کند. معمولا این نوع از دیابت، در افرادی که کمتر از ۳۰ سال سن دارند دیده می شود.

دیابت نوع ۲ ، دیابتی است که در آن پانکراس انسولین تولید می کند، اما مقدار آن یا کم است و یا کارایی لازم را در بدن ندارند. این مشکل بیشتر در افرادی که وزن بالا دارند و افرادی که بالای ۳۰ سال سن دارند بروز می کند. در این نوع دیابت، اگر کنترل شود نیازی به تزریق روزانه ی انسولین نیست.

دیابت بارداری ، دیابتی است که در دوران بارداری به وجود می آید و فقط در این زمان وجود دارد. اما افرادی که دچار این نوع از دیابت می شوند ممکن است به دیابت نوع ۲ نیز مبتلا شوند. دیابت حاملگی حتما باید کنترل شود، زیرا این امکان وجود دارد که روی جنین تاثیر گذاشته و جنین بزرگتر از حد طبیعی به دنیا بیاید.

دیابت

Related Posts

نتیجه‌ای پیدا نشد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up