پارچه شناسی امروزه به یک علم تبدیل شده است. اگر فردی به خوبی انواع پارچه را بشناسد، می تواند در خرید انواع لباس موفق باشد. زیرا اگر شخصی، بدون آگاهی از انواع پارچه اقدام به خرید لباس نماید، ممکن است بعد از پوشیدن لباس با مشکلاتی از جمله: آب رفتگی لباس ، بی رنگ شدن لباس ، کهنگی لباس و غیره مواجه شود. به همین دلیل ما در این مقاله، به صورت مختصر به آموزش پارچه شناسی پرداخته ایم.زمانی که تار و پود پارچه از یکدیگر فاصله زیادی داشته باشد، ممکن است در اثر شستشو از طول و عرض پارچه کاسته شود. که این آبرفت بیشتر در قسمت عرض پارچه اتفاق می افتد. معمولا پارچه های نخی و پنبه ای دچار این اتفاق می شوند.

به طور معمول برای جلوگیری از آبرفت لباس، یک نمونه لباس از پارچه ی مورد نظر دوخته می شود؛ سپس شستشو داده شده و مقدار آبرفت پارچه اندازه گیری می شود، و بر طبق این انداره ها لباس در تعداد بالا دوخته می شود.

برای جلوگیری از آبرفت لباس های نخی و پنبه ای می توان، در مراحل تولید از نخ های مرسریزه یا کامپکت استفاده نمود. این روش ها برای اینکه لباس دچار آبرفت نشود بسیار مفید هستند.

همچنین، برای انتخاب لباس و پارچه همیشه باید دقت شود تا پارچه ای خریداری شود که دچار رنگ رفتگی نشود؛ که برای این کار باید خصوصیات انواع پارچه را شناخت، تا بتوان لباس یا پارچه ی مناسب و با کیفیت بالا خریداری نمود.

نکته ی دیگری که باید به آن دقت داشت این است که، گاهی پارچه از کیفیت مناسبی برخوردار است؛ اما به روش های نادرست توسط استفاده کنندگان شسته می شود. برای این که پارچه ها دچار بی رنگی نشوند و یا به یکدیگر رنگ پس ندهند، باید برای شستشو از یکدیگر تفکیک شوند. همچنین لباس ها معمولا باید با آب سرد شسته شوند تا در اثر گرما رنگ خود را از دست ندهند.

پارچه‌ها با توجه به پیشرفت تکنولوژی، دارای انواع بسیاری میباشند که شناخت انواع مختلف پارچه از نظر جنس و طرح­‌ ، از مهم‌­ترین لازمه‌های طراحی و تولید لباس است. تولیدکنندگان و طراحان پوشاک باید به خوبی پارچه­‌های گوناگون را بشناسند تا بتوانند محصولی با بهترین پارچه ارائه کنند در این مطلب به معرفی انواعی از پارچه‌ها می‌پردازیم.

پارچه ها با توجه به منشا ساختشان به انواع زیر تقسیم میگردند:

  • پارچه­‌هایی با منشا گیاهی؛ مانند پنبه، کنف، کتان و غیره؛
  • پارچه­‌هایی با منشا حیوانی؛ مانند پشم، ابریشم، خز طبیعی و غیره؛
  • پارچه­‌هایی با منشا معدنی؛ مانند پنبه­‌ی نسوز و پارچه­‌های شیشه­‌ای؛
  • پارچه­‌هایی با منشا شیمیایی؛ مانند ترگال، نایلون و غیره.

پارچه شناسی

 

 

 

مانتو فرم شیک

Related Posts

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up